Mit csináltok a Facebookon? Igen, ti ott ketten!

 

Már a tavalyi év végén lehetett róla hallani, hogy a Facebook bevezeti a páros profilt, de eddig még bevallom őszintén nem találkoztam ilyennel. A napokban is csak véletlenül akadtam rá, és most sem úgy, ahogy az eredeti funkciója szerint szánták. A lényeg a páros profilnak, hogy két személy közös kapcsolatát mutatja be egy közös idővonalon.

A páros profil eredeti célja az, hogy akik kapcsolatban állnak, vagy házasok, azok létrehozhassanak egy közös profilt, amin az együtt töltött idő jelenik meg. Az elképzelés akár szép is lehet, hiszen rengeteg olyan pár van, akik közös profilt összekapcsolhatók.

kozos_profil_profilkep

Mivel nálam alapból szegényes a profilom kitöltöttsége, így azt sem tudom most megmondani, hogy hol lehet a profilokat összekapcsolni. Viszont van egy módszer, amivel bármely két tetszőleges személy közös profilját meg lehet nézni, ez pedig nem más, mint a híres GET paraméter „and” változója. Jó, azért ez így nem sok embernek mond sokat, pedig egy egyszerű dologról van szó. Ha rámegyünk a saját profilunkra, akkor a böngésző címsorába a felhasználónevünk után írjuk be azt, hogy ?and=, majd ez után a kívánt személy felhasználónevét. Én ezt most Marilin Monroe-val csináltam meg:

http://www.facebook.com/zoltan.kertesz.10?and=merilin.monroe.752

Az látszik, hogy ha ismerjük valakinek a felhasználónevét – márpedig a profilja alapján mindenkié kideríthető – akkor tetszőleges párosok idővonalát meg tudjuk nézni. Jó játék ez kezdő FBI ügynököknek. 🙂

kozos_profil_elso_talalkozas_1

Ha esetleg olyannal párosodnánk, aki már az ismerősünk, akkor azt is megadhatjuk, hogy mikor volt az első találkozás. Ehhez lehet fényképet is feltölteni, helyet és leírást megadni. Persze nem csak ezek az adatok jelennek meg, hanem üzenőfali bejegyzések, születésnapi köszöntések, és elvileg minden nyilvános, az egyéni idővonalra kikerült információ.

Arról nincs információm, hogy lehet-e párok esetén csak a közös üzenőfalra posztolni, illetve mi lesz ezekkel a bejegyzésekkel, ha egyszer a kapcsolat megszűnik, de szívesen veszem ezeket az információkat, ha valaki a birtokában van ilyeneknek. 🙂

Jó szórakozást estére! 😛

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek nyomj egy „Tetszik”-et, és oszd meg ismerőseiddel!