Az Elmű számlázási rendszere

 

Nem tudom, hogy a rezsidíj csökkenés, vagy valami más okozta a problémát, de januárban olyat csinált az Elmű, amit eddig még soha. Legalábbis én még nem találkoztam még ilyennel. Olyan szinten keveredtek bele a saját számlázási rendszerükbe, hogy abban ember nem igazodik ki.


A történet még novemberben kezdődött, amikor is a szolgáltató egy újfajta elszámolási rendet vezetett be. Úgy gondolták, hogy olcsóbb a kézbesítés, ha egyszerre 3 hónap elszámolását küldik, főleg, mert átalánydíjas elszámolás van. Itt még nem volt semmi különös, fogtam, és befizettem a novemberi villanyszámlát a határidő előtt.

Viszont a decemberi fizetés az valahogy kimaradt az életemből. Én csak vártam a csekket, de nem jött, és már teljesen el is felejtettem, hogy már csak be kellene fizetni, mert a szolgáltató kiküldte. Mire december végén erre ráeszméltem, már nem is találtam a befizetni való csekket. Feltűnt ez az Elműnek is, mert rögtön küldték is a decemberi csekket, természetesen az újraküldés díjával megemelt összeggel. Gondoltam magamban, ezt én szartam el, ezt az összeget le kell nyernem. Közben azért megtaláltam az eredeti csekket is. Ekkor már volt nekem egy normál díjú decemberi, januári, és egy emelt díjú decemberi csekk. Mivel jó fej vagyok, befizettem az emelt díjú decemberi, és a normál díjú januári csekket. Gondoltam, részemről az ügy lezárva, minden hónapot kifizettem.

elmu_csekk_2

Aztán egy hét múlva újra boríték volt a postaládában. A decemberi hónapra kaptam egy sztornó számlát. Mondom hajrá, ezek szerint feleslegesen fizettem be a pénzt. Bár a szolgáltató nem így gondolta, ezért a következő héten újra küldött egy csekket a decemberi hónapra. Ezen már újra fizetnivaló volt.

Az érdekes az a dologban, hogy az utolsó csekk a fizetési határidő lejárta után érkezett meg. Annak ellenére, hogy az elszámoláson található dátumok alapján arra lehet következtetni, hogy az utolsó két számla elkészítése között mindössze 2 nap telt el!

A következtetés egyszerű: Az utolsó csekket már nem fizetem be. Inkább megvárom a februári elszámolást, lehet, hogy újra jön egy csekk áradat.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek nyomj egy „Tetszik”-et, és oszd meg ismerőseiddel!